Start  |  Teme  |  Usluge |  Cilj  |  Razvoj  |  Novosti  |  Kontakt  |  Deutsch  |  Englisch  |  BiH

  

Komunalna rješenja i odvoz smeća                                                                                                                                


Jedna od glavnih ulica sa užasnim prizorima, pored pijace Slikano 2004 god. 

(Komentar:slike su napravljene 2004, ubrzo poslije ovog objavljivanja kontejner je skonjen i u kakav-takav red je dovedeno stanje na prostoru ispred gradske Pijace)

Zelene površine izmedu zgrada u samom centru, jedno od rješenja Odgovornih...
Pogled iz zgrade u centru grada Doboja , bez komentara...
Dragi prijatelji i posjetioci, mi cemo Vas informisati sa aktuelnim zbivanjima o komunalnom / urbanom razvoju u gradu Doboju. Urgirati ce mo kod Dobojske Uprave da nadu bolje i ponuditi cemo im vlastito rjesenje ukoliko to bude potrebno. Nadamo se da ce Odgovorni  biti spremni da se posvete ovom jako vaznom problemu...

Komentar 2004 : Problemi polako pocinju da se uocavaju, Smece postaje jedan od problema, Po prvi put je u Doboju za primjetiti zute i crne kese za smece, dakle selektivno odlaganje. Nazalost ove kese su dostupne samo onim koji mogu da ih plate, dok ostali gradani odlazu otpad kako ko stigne, Pored gorenje dzamije u Doboju je odlagano smece odmah preko puta... 

Komentar 2005 : EKO Vizija je cini se mnogim gradanima strana stvar, Odlaganje smeca od velikog broja gradana se vrsi neselektivno, Komunalno Preduzece narocito u ljetnim mjesecima ima probleme sa odvozom smeca, Nove zgrade nicu po gradu ali odlaganje i rjesenje za smece ostaje po istom principu.

Komentar 2006: Sanacijom postojecih deponija u oklini grada, otvaranjem nove deponije je karakteristika prvih pomaka u EKO Svijesti kako gradana tako i Uprave. Privatna domacinstva i dalje odlagaju smeca na privatne deponije , vrsi se paljenje smeca na privatnim posjedima uprkos izricite zabrane. Organi zaduzeni za kontrolu su i dalje po nasem misljenju neadekvatni u izricanju sankcija.

Komentar 2007 : Nazalost jos mnogo kontejnera se nalazi na glavnim ulicama i pored pjesackih staza namjenjenim za setanje. Po nasem misljenju nedostatak sankcija od strane zaduzenih Organa Vlasti, nagomilani problemi u ovoj oblasti, su jedan od razloga jos uvijek marginalnog EKO stanja u Doboju. 

Komentar 2008 : Stanje Eko-svijesti pocetkom 2008 je jos uvijek zabrinjavajuce sto se tice  nekolicine gradana i odgovornih. Medutim, za primjetiti je, da kako se BIH sve vise priblizava EU, gradska uprava i komunalno preduzece u gradu poboljsavaju svoje EKO bilanse  Rjesenja i mjesta za smece- kontejnere  oko novih zgrada su jos uvijek po nasim procjenama u zalosnom stanju. Zato nudimo neke od prijedloga u vidu slika koje zamjenju rijeci i komentare. 

Komentar 2009 : Ekonomska kriza je usporila invenstiranja u grad i region istna da je Opcina Doboj dobila sredstva sa modernizranje gradskog parka i Titove ulice  u centru grada ali i ta ulaganja su cini se - kap vode u casi. Jos uvijek stanje EKO svijesti je po nama alarmanto.

Komentar 2010 : Kazu slika govori 1000 rijeci , a mi smo nasli jedan kratki film na youtube koji govori vise od hiljadu rijeci , uvjerite se  sami, http://www.youtube.com/watch?v=FRSOaRHX11o

Komentar 2011 : Doboj i investicije oko grada zabiljezavaju konstantnu nulu. U poredenju sa proteklim godinama ucinjeno je samo nekoliko kozmetickih investicija od strane gradske uprave, vecinja ulaganja su bila na privatnom nivou. Jos uvijek je multietnicnost osnovna tema prilikom investicija i manje se ulaze u predjele grada sa povratnickim Bosnjackim stanovnistvom.  Izbori protekle godine za Parlament znatno su promjenuli Snage u Doboju medutim politika je ostala ista.

Komentar 2012 : Nakon godine stagnacije i mirovanja, mali pomaci su vidi kako u Doboju tako i okolini, Za tu zaslugu vidimo izbore koji dolaze i donacije iz EU, SLika nikako da se okrene u pozitivnom smjeru. Otvaranje granica Europe pokazuje koliko je ekonomska moć BIH jaka. Mladi odlaze u nadi da će sredtsta znanje i iskustva donjeti nazad u domovinu.

Komentar 2013 : Približavanje BiH ka EU je jedina tačka koja daje nadu. Već godinu dana vize za EU su u slobodnim vodama sto se primjeti i na ekonomiji , Sve je više građana koju su vidjeli bolji život.

Komentar 2014 : Katrastrofalne poplave  u Doboju i regionu su ostavile ponižavajuču sliku ljudima i gradu. Opet sve zavisi o pomoći iz vana , gdje su se BIH građani i te kako svojom solidarnošću pokazali. Prilika da se iz pepela ponovo izdige u najboljem svjetlu je tu, bitno je znati pravim potezima to i uraditi.

Komentar 2015 : Nakon katrastrofalnih poplava sljedi i izborna godina koja po svemu sudeći neće bit lagana. Pozitivna vijest je da se Doboj veoma brzo oporavio od velikih poplava koje su ga zadesile što pokazuje da solidarnost svih građana regiona sloga i jedinstvo može biti i te kako jaka snaga kad se usmjeri ka pravom cilju, oporavku i izgradnji.

Komentar 2016 : Dvije godine nakon poplava Doboj je u velikom oporavku, stanje se znato stabilizovalo, ali je dosao jedan negativan trend odlaskom stanovnistva. Za primjetiti je da su prometi roba i usluga mnogo manji nego predhodnih godina sto se dokazuje odlivom stanovnistva, popis stanovnsitva to samo i potvrduje. Jedan od vitalnih nacionalnih interesa svih odgovornih institucija je upravo zaustaviti ovaj trend odliva stanovnistva.

Komentar 2017 : Nakon skoro 15 godina od objavljivanja glavnih projekata na ovom web portalu , zahvaljujući Federalnom Ministarstvu za odbjegla i izbjegla lica te gradu Doboju projekti objavljeni na ovom web portalu su dobili svoje izvršenje, a to su Asfaltiranje Ulica u MZ Carsija, na Bešlagica Brdu. Ovi projekti će pomoći povratku stanovništva spriječiti dalji odliv mlade generacije i pomći razvoju regije u kojoj živimo. Još jedno veliko hvala Menađerskom timu koje nadzire izvršenje projekta te Federalnom Ministarstvu te Gradu Doboju.

 

 

 

 

 

 

Ovako bi trebalo da izgledaju mjesta za odlaganje smeca pored zgrada  !

 

 

     Programi | DruštvoProjekti | BH GradoviKako donirati  | Članovi  | RegionalnoPrijedlozi

 

©® 1998 - 2018
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-